Nega lica tokom hladnih dana

Tokom zime naša koža je izložena niskim temperaturama i izrazito suvom vazduhu koji je isušuje. Koža lica, pored toga što je nežna i osetljiva, zimi je izložena i suvom i toplom vazduhu u zatvorenim prostorijama i hladnom vazduhu napolju. Niska vlažnost, kožu može učiniti suvom i ispucalom. A suv zimski vazduh može veoma loše da se odrazi na kožu i dovede do perutanja i pucanja.

Jedan od glavnih saveta, kada je u pitanju nega lica zimi, je da tekstura kreme mora biti gušća, jer će duže čuvati vlagu.

Kako bi sačuvali kožu od zimskog isušivanja, koristite mlaku vodu tokom umivanja i blage tonike za čišćenje lica.

koza1_1388744631_670x0_1391163011_670x0

Zimi se usporava lučenje lojnih žlezda, a time slabi prirodna zaštitna uloga sebuma, tako da je potrebno da izaberete kremu drugačijeg sastava, odnosno gušće teksture.

Kako bi sprečili isušivanje kože, tokom hladnih dana, potrebno je kožu negovati pravilno. Koža se sastoji od nekoliko slojeva, gornji sloj (epiderm) zajedno sa žlezdama proizvodi lipide, odnosno masne supstance. Masnoća pomaže koži da sačuva vlažnost i čini je mekom i gipkom. Vlaga u koži stalno isparava, a pranjem kože odstranjujemo lipide, što dodatno isušuje kožu.

Hidratacija kože:

Sa padom temperature vaša koža postaje sve suvlja. Koži treba nadoknaditi vlažnost upotrebom krema koje u sebi sadrže ulja, jer takve kreme prave zaštitni film na našoj koži. Preporučuje se upotreba kreme više puta u toku dana, a obavezno nakon umivanja i izlaska na hladan vazduh. Gerovital kreme u sebi sadrže ulja jajobe i sojino ulje, kao i pirinčano ulje koji hidriraju kožu i pružaju joj celodnevnu zaštitu.

Piling

Piling lica pomaže da se uklone mrtve ćelije sa površine i omogućava bolje prodiranje hidratantnih krema u kožu. Ukoliko je koža lica izrazito suva, treba izbegavati piling sa granulicama i koristiti enzimski piling (preporuka Gerovital H3 evolution enzimski piling), piling treba raditi jednom nedeljno.

Umivanje

S obzirom da nivo vlage u koži opada, tokom hladnijih dana, treba izbegavati upotrebu sapuna, a koristiti kremaste ili gelaste mase na bazi ulja, koji ne smanjuju hidriranost kože. Predlažemo kremu za umivanje bez sapuna iz AslaVital Mineralactive linije. Proizvod obezbeđuje delikatno čišćenje kože, remineralizuje i umiruje kožu zahvaljujući jedinstvenom kompleksu prirodne gline i ekstrakta organskih godži bobica.

Istovremeno dok čisti kožu, ova krema za umivanje, na licu ostavlja hidrirajući sloj, koji dodaje vlažnost koži.

Takođe kako biste sačuvali lice od zimskog isušivanja, koristite mlaku vodu za umivanje.

31270_shutterstock_80750635_iff

Čišćenje i toniranje

Ovo je osnovni korak ka lepoj i negovanoj koži. Ujutru se čišćenjem uklanja sebum koji je koža izlučila tokom noći, te se priprema da što bolje iskoristi aktivne sastojke iz proizvoda. Dok uveče koža lica miruje i bolje apsorbuje sve aktivne sastojke iz krema. Veoma je važno kožu lica negovati tokom noći jer kreme noću čuvaju epiderm kože i doprinose tome da lice ujutu bude mekano i glatko.

Kako vi negujete kožu lica zimi, imate li neke rituale ;)

 

Share Button