Nega masne kože lica

Činjenica da imate masnu kožu sklonu aknama, ne znači da ne možete imati i lepo lice. Masna koža nastaje kao rezultat povišene aktivnosti lojnih žlezda, što za posledicu ima prekomerno lučenje sebuma. Masna koža je sjajna, ima proširene pore i nije glatka. Ipak, osobe sa masnom kožom treba da znaju da masna koža lica sporije stari i da se bore javljaju kasnije. Dakle, ako pronađete efikasno rešenje za borbu protiv akni, vaša masna koža može imati i prednosti kada je starenje u pitanju.

1098379_477141009080496_513487207_n

Gerovital sa svojom inovativnom linijom proizvoda Acne Stop se uspešno bori u borbi protiv masne kože lica i akni. Proizvodi uklanjaju nečistoće i višak sebuma bez isušivanja. Biljni ekstrakt koji je osnovni sastojak ovih proizvoda, ima zaštitni efekat, a mlečna kiselina hidrira i pomaže u čišćenju pora.

Osnovno pravilo kod kože sklone aknama, jeste da se pridržavate saveta stručnjaka. Dan započnite tako što ćete kožu dobro očistiti ( Gerovital gel za umivanje), i dva puta sedmično nanesite enzimski piling, čime ćete otpušiti pore. Čestice iz enzimskog pilinga otvaraju i čiste pore i čine kožu glatkom, a antibakterijski sastojci ublažavaju zapaljenske procese na licu. U toku dana koži je potrebna hidratacija, ali i preparati koji će apsorbovati višak sebuma i koži dati mat izgled (krema za regulaciju sebuma). Pred spavanje kožu obavezno očistite i tonirajte (tonik za čišćenje lica), zatim nanesite noćnu kremu.

Gerovital Acne Stop proizvodi redukuju proizvodnju sebuma, izuzetno su blagi i ne sadrže parfeme.

1961010_10152045106688763_1324485251_o

Masnu kožu uzrokuje preterano lučenje lojnih žlezda, sebuma, voštane supstance koja štiti kožu. Kada je sebuma previše, koža nam izgleda masno, a izaziva i stvaranje akni. Takvoj koži moramo posvećivati mnogo više pažnje i vremena.

Masna koža se uglavnom javlja kod tinejdžera usled hormonalnih promena, ali se može javiti i u bilo kom životnom dobu.

Ukoliko imate masnu kožu potrebno je da korigujete ishranu kako biste postigli što bolji efekat posebnom negom koju primenjujete. Ubacite u ishranu veliku količinu svežeg povrća i voća. Pobrinite se da imate redovam i dovoljan unos vitamina u organizam.

1391685_658006464216976_1946322096_n

Masna koža zahteva mnogo više pažnje nego suva i mešovita. Piling je masnoj koži potreban dva puta u toku u toku sedmice. Nežnim kružnim pokretima masirajte lice, a zatim pričekajte oko 5 minuta da piling odstoji na koži. Kada budete isprali lice mlakom vodom, jasno ćete moći da osetite kako vam je koža čista i bez trunke masnoća.

Kreme za lice, ne smeju biti masne, isključivo treba koristiti hidratantne kreme.

Potrudite se da jednom mesečno odlazite u kozmetički salon, gde će vam lice očistiti stručno osoblje, a redovnim tretmanima učinićete da koža postepeno zasija.

 

 

Share Button