Negovanje kože lica tokom leta

Koža sve pamti!

Svaki minut proveden na suncu, bez odgovarajuće zaštite, utiče na pojavu bora, fleka i nepravilnosti na koži. Sunce svi volimo, ali ono je neprijatelj naše kože i dovodi do preranog starenja.

summerSkin-500x500

Lice je ogledalo ličnosti. Vašoj koži leti je potrebna posebna nega. U letnjem periodu bitno je dobro hidrirati kožu, čak iako je masna.

Po visokim temperaturama dolazi do pojačanog znojenja, a koža gubi na vlažnosti i sjaju.

Ne izlažite se suncu, ukoliko prethodno na lice niste naneli posebnu kremu za sunčanje, koja sadrži bar faktor 15, kremu nanesite pola sata pre nego što izađete na sunce. Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu, svetliji ten, uvek koristite preparate sa visokim zaštitnim faktorom (spf 30-50).

Gerovital u svojoj liniji proizvoda AslaVital Mineralactive ima proizvode za zaštitu kože lica leti od sunca sa zaštitnim faktorom 50 i 15.

Koža lica, vrata i dekoltea zahteva posebnu negu jer su izloženi tokom cele godine sunčevim zracima, a samim tim zahteva i više hidratacije i zaštite.

Hidratacija je jedan od bitnih faktora kako biste zadržali besprekoran ten. Zbog dejstva UV zraka, toplote, suvog vazduha, slane vode koža ne može da zadrži vodu te joj je potrebna dodatna hidratacija. Te treba koristiti manje masne kreme, one koje hidriraju kožu.

Svakodnevna nega lica, podrazumeva pravilno čišćenje kože. Nije dobro umivati se naizmenično hladnom i toplom vodom. Topla voda širi pore i izaziva proširene kapilare, a hladna sužava krve sudove i isušuje kožu. Sapun treba izbegavati i koristiti kremu za umivanje ili gel. Preporučujemo kremu za umivanje Aslavital Mineralactive bez sapuna, na bazi gline i godži bobica.

Kako se leti, koža lica izuzetno masti, treba izbegavati izuzetno jake pilinge i kožu čistiti jednom sedmično maskom od gline, tako ćete otklonite masnoće na koži.

Uživajte u suncu uz dobru zaštitu ;)

Share Button