Noćna krema – saveznik do besprekornog tena

Da li spadate u grupu žena koja ne maže kremu tokom noći? U tom slučaju pročitajte tekst do kraja.

Noću se koža jače obnavlja, ćelije se dele i stvara se kolagen. Prema brojnim naučnim istraživanjima, koža se najbrže obnavlja dok spavamo, odnosno između ponoći i četiri sata ujutro. Dok spavamo telo je u potpunosti opušteno, koža ubrzano radi kako bi se regenerisala, a prirodne procese regeneracije dodatno podstiču i kreme koje su bogate vitaminima i hranljivim sastojcima koji pomažu koži da ujutro bude sveža i odmorna.

nocna-nega

Kako svaki tip kože zahteva drugačije sastojke, vrlo bitno je izabrati kremu koja odgovara vašem licu. Noćne kreme imaju jače anti-age sastojke, vraćaju elastičnost i smanjuju bore. Teže su i gušće teksture. Noćna krema će brinuti o vašoj koži i pomoći vam da izgledate sveže i lepo kada se probudite.

Dobra noćna krema mora da sadrži dovoljnu količinu antioksidanata, kao što su vitamini A i E, oni treba daanuliraju sve čemu je koža u toku dana izložena. Tu spadaju štetni činioci, kao što su hladnoća i vetar, što isušuje kožu, uništava kapilare i uzrokuje razne upale.

Tekstura svake noćne kreme za lice je hranljivija u odnosu na dnevnu. Nemojte stavljati bilo šta na lice. Dnevne i noćne kreme deluju sasvim drugačije. Proizvodi za dnevnu negu neutrališu štetni uticaj slobodnih radikala, formiraju zaštitni film i blokiraju UV zrake. Noćna nega podrazumeva detoksikaciju potkožnog tkiva, proizvodi hidriraju i regenerišu kožu,  čineći je lepšom.

G04

Da bi se koža noću regenerisala, poželjno je da krema sadrži: retinol, hranljiva ulja, hijaluronsku kiselinu, proteine. U toku noći koža se regeneriše, možemo joj pomoći tako što ćemo joj dodati potrebnu vlažnost. Naučna istraživanja su dokazala da se ćelije kože najbrže oporavljaju između ponoći i četiri sata ujutro. Dok je telo tokom spavanja u potpunosti opušteno, koža počinje ubrzano da radi, nastojeći da se regeneriše. Istovremeno ćelije isključuju toksine i otpadne materije koje je koža nakupila tokom dana.

Zahvaljujući inovativnim formulama u kozmetičkim proizvodima ključni pomagači u održavanju mladolikosti kože su noćne kreme.  S obzirom na to da je aktivnost ćelija noću najintenzivnija, bogati koncentrovani i aktivni sastojci noćne nege lakše prodiru u kožu i time se znatno ubrzava njena obnova. Zbog toga je lice ujutro primetno mekše i svežije.

Tokom zimskih dana, ukoliko osetite da je koži potrebna dodatna hidratacija pored kreme možete namazati serum ili ampule kolagena ili hijalurona, koje obezbeđuju dodatnu hidrataciju i otklanjaju znakove umora. Tekstura noćnih krema vrlo je bogata i znatno hranljivija od dnevnih krema i baš zbog toga i prija koži.

Share Button