Opadanje i gubitak kose

U proseku svakog dana se gubi od 50 do 100 vlasi na dan. Normalno je da kosa više opada u jesen i u proleće, jer se u tim mesecima formiraju nove folikule koje će zameniti stare dlake. Ukoliko je primetno da kosa pojačano opada, treba reagovati na vreme.

U normalnim okolnostima, biološki procesi koji učestvuju u rastu kose su u ravnoteži. Kosa opada i nova počinje da raste. Ovo je zdrav i normalan proces koji oslikava razne faze rasta kose. Kosa ima svoje životne cikluse, raste, odmara i opada.

1966147_666564573402865_161370534_o

Do opadanja kose često dolazi i zbog stresa i umora. Kod muškaraca opadanje kose se dešava pod uticajem testosterona koji smanjuje koren ili je reč o genetici. Kod žena jedan od najčešćih uzroka je stres ili neki hormonski poremećaj.

Sve češće, problem opadanja kose je problem ne samo starijih ljudi već i kod mladih, a glavni uzrok je stres. Upotrebom šampona, losiona i ampula kosa će vam manje opadati, ali je takođe potrebno i da promenite ishranu i unosite više vitamina, minerala i proteina.

Tretman kose losionom sa petrolejom jedan je od efikasnijih načina da sprečite opadanje ili proređivanje kose. Losion je ne baš prijatnog mirisa, ali se bori protiv opadanja kose, stimuliše rast i ojačava strukturu vlasi.

Bez obzira na tip kose, ovaj tretman možete koristiti ukoliko ste primetili da vam je kosa beživotna, bez volumena, da opada, te da nije zdrava kao ranije.

966157_10151535428608763_1890297421_o

Losion sa petrolejom sadrži aktivne sastojke koji stimulišu krvotok na koži glave, delujući pozitivno i na proces rasta kose. U isto vreme, losion ojačava vlasi hraneći ih i hidrirajući ih. Losion se nanosi na kožu glave i celu dužinu vlasi. Umasira se i ostavi da deluje tri do četiri sata. U zavisnosti od nivoa degradacije kose, tretman bi trebalo primenjivati jednom nedeljno, tri do četiri meseca.

Ukoliko imate slabu kosu, moguće i da vam je teme glave mrtvo, zato probajte sa masažom. Masaža glave je ključna, kada operete kosu, masirajte je vrhovima prstiju dok ne osetite peckanje.

Share Button